A Travellerspoint blog

Navajo

sunny 32 °C
View South West USA Trip 2 (2011) on KarenandMartijn's travel map.

And now for something slightly different: foto's in plaats van veel tekst.
Op weg van Scottsdale naar het grote natuurspektakel van Noord Arizona en Utah! Via de erg mooie interstate 17 richting Flagstaff gereden en daar de nog indrukwekkender Highway 89 naar Page. Het landschap verandert continu, de droge woestijn maakt plaats voor veel groen (want we stijgen naar ongeveer 2000 meter), om wanneer Page in zicht komt te veranderen in een buitenaardse stenen woestenij. Maar in het mooie frisse groen - omdat we veel tijd over hadden - de national monuments Sunset Crater (vulkaangebied met heel veel lava) en Wupatki (goed geconserveerde Pueblo nederzettingen) aan te doen. Erg handig als je een pass-partout parkenpas hebt. Beiden: erg mooi!

large_IMG_2386.jpg

large_IMG_2389.jpg

large_IMG_2396.jpg

De volgende 2 overnachtingen hebben we in Page gedaan. Staat in de VS bekend als de meest afgelegen gemeenschap. Het gebied rond Page is altijd leeg want volslagen ontoegankelijk geweest. Bij de bouw van het gigantische stuwmeer Lake Powell is Page opgericht, om de werkers te huisvesten. Het stuwmeer heeft recreatiemogelijkheden geboden, waardoor Page ook als stadje bestaansrecht heeft nu. Page is aan de zuidkant ook de toegangspoort tot het ogenschijnlijk ondoordringbare Zuid Utah. Afgezien van het stadje zelf zitten we hier in Navajo land. De Navajo hebben de zeggenschap hier over een enorm gebied in Noord Arizona en Zuid Utah. Je ziet het onderweg: er zijn geen dorpen hier, heel af en toe kom je een kleine Trading Post tegen (meestal niet meer dan een benzinepomp), of je ziet wat kleine indianennederzettingen. Was al goed te merken aan ons bezoek aan de magnifieke Antelope Canyon. Een natuurwonder dat wordt geƫxploiteerd door indianen. Dat betekende vooral: druk en duur. Maar wel wonderschoon. Gelukkig hebben we de foto's nog..al moet gezegd: in het echt is het honderd keer mooier, deze smalle donkere canyon is nauwelijks te fotograferen, althans niet op de manier zoals een normale bezoeker de kloof te zien krijgt. En dan hadden we geluk dat onze gids Irene er alles aan deed om haar groep op de beste plekken het langst te laten staan, tot grote irritatie van de andere gidsen.

large_IMG_2420.jpg

large_IMG_2442.jpg

large_IMG_2449.jpg

large_P1020622.jpg

large_P1020625.jpg

large_P1020663.jpg

Handig: hier heel vlakbij ligt de zogenaamde Horseshoe Bend, een plek waar de Colorado rivier een bocht maakt van 240 graden. Een leuke korte wandeling leidt je tot aan de rand van de afgrond. Beetje akelig, maar erg indrukwekkend.

large_IMG_2566.jpg

large_IMG_2576.jpg

large_IMG_2581.jpg

large_IMG_2586.jpg

Deze dag was enorm afwisselend. In de namiddag hebben we een exclusief plekje opgezocht aan het bizar mooie Lake Powell, het voelt aan als buitenaards: alleen maar rotsformaties en daarbinnen prachtig blauw water..zo sereen. Na wat geklauter een heel mooi stuk uitgekozen, badlakens uitgerold en genieten maar. Ook nog klein stukje gezwommen, zo maf in deze omgeving.

large_P1020680.jpg

large_P1020683.jpg

large_P1020692.jpg

large_P1020696.jpg

large_P1020698.jpg

Dinsdag ons vreselijke motel (Super 8) in Page verlaten, en via de prachtige Highway 98, dwars door het Navajo gebied naar het eveneens door Indianen gerunde Monument Valley gereden. Een natuurgebied dat denk ik iedereen wel kent, de iconen van het wilde westen, bekend geworden van talloze westerns. Rondleiding deze keer maar achterwege gelaten, vanaf de uitzichtpunten bij het bezoekerscentrum was er al veel te zien. Wel heerlijk indiaans gegeten hier, green chilli stoofpot met 'frybread'. Dat gefrituurde brood was zalig!

large_IMG_2605.jpg

large_IMG_2606.jpg

large_IMG_2608.jpg

large_IMG_2613.jpg

Posted by KarenandMartijn 21:56 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Waanzinnig mooie foto's!! Hoe krijg je het voor elkaar om telkens weer die schitterende plaatsen te ontdekken.

by Guus Janssen

Dank, erg leuk om jullie reis in beeld en tekst te volgen.

by Sander

Schitterende foto's !!!

by martinentoos

erg mooie foto's allemaal! Vooral die canyon lijkt me heel indrukwekkend!

by miriam

Hey Miriam, leuk dat je ons aan het lezen bent :-) Antelope was inderdaad geweldig.

by KarenandMartijn

Poeh poeh, helemaal stil geworden van die plaatjes! Wat een natuur en wat een kleuren.....echt super!!! Mooi dat we een beetje mee kunnen reizen. San

by San

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint