A Travellerspoint blog

Utah ahoy

sunny 29 °C
View South West USA Trip 2 (2011) on KarenandMartijn's travel map.

Bij Monument Valley zijn we dan definitief de staatsgrens overgestoken naar Utah. Betekent ook de klok een uur vooruit, Utah heeft ooit zelfstandig besloten om 'daylight saving time' in te stellen. Zuid Utah is echt een bijna ondoordringbaar gebied, zo goed als leeg. Er is dan ook maar heel weinig accomodatie te vinden op onze route. Kwam erg goed uit dat we vooruit hadden geboekt. We hadden gekozen voor het (oude) plaatsje Bluff, 300 inwoners, met 4 hotelletjes. En die zaten nu dus allemaal vol. Terwijl wij incheckten kwamen nog drie auto's langs om te checken of er plek was. Superleuk motel hadden we hier:de Racapture Lodge, klein, gerund door een erg leuk stel. Geen koppel dat in ieder geval ik (MS) verwachtte in een naar ik dacht aartsconservatieve cowboy staat als Utah. Nope, geen tattoos en pick-up trucks voor Jim en co. Bleek een stel progressieve natuurfreaks, type 'bioloog', als we dan toch een stereotype vergelijking moeten maken. Het restaurantie waar we aten dito: lokale ingredienten, biologisch en gerund door de plaatselijke pottenbrigade. Wat is dat toch met Bluff? Moeten we toch eens gaan uitzoeken..

Bluff was een one night stop-n-go. Next stop Moab, maar niet voordat we een enorme detour hebben gedaan om ook het Wovenheep National Monument te bezoeken en Four Corner State, de exacte plek waar vier staten samenkomen: Arizona, Utah, Colorado en New Mexico. De route van Bluff naar Wovenheep was van een ongekende schoonheid, en eenzaamheid. Dit deel ligt niet op een bekende toeristenroute, maar is zeker aan te raden mits genoeg tijd. Voert voernamelijk over eindeloze prairies, met een heel incidentele ranch met vee. Wovenheep was erg mooi. Net als eerder in Wupatki een oude (plus minus 12e eeuwse) nederzetting van de Pueblo cultuur..en een behoorlijk grote. Hier hebben we een hike van een uur gedaan die ons langs een aantal van de ruines leidde. Indrukwekkend, wat voor een bouwersvakmanschap de Pueblo destijds aan de dag legden. Het is trouwens nog steeds een groot mysterie waarom deze inventieve huizen ooit zijn verlaten. En waarom deze indianenstammen er nooit iets soortgelijks voor in de plaats hebben laten komen.
Daarna doorgereden naar de Four Corners. Bleek misrekening. Niet alleen was het erg ver, bij de 4-hoek zelf zijn we uiteindelijk maar omgedraaid omdat deze geĆ«xploiteerd werd door (hallo, daar zijn we weer) de Navajo. Herstel: niet Ć³mdat dit indianengebied is, maar omdat ze voor (wat bleek) een lullige steen op het vier statenpunt entreegeld durfden te vragen. Verder was daar helemaal niks. Er zijn grenzen..

We zaten ondertussen al redelijk ver in Colorado (dus weer een uur terug), en omdat we in Moab voor 18 uur moesten inchecken was het vanaf hier pedal to the metal om op tijd te komen (rekening houdend met het tijdverschil in ons nadeel). Plus, we hadden al sinds ons mini ontbijt van 1 kop koffie en 1 bagel helemaal niets meer gegeten, dus om 15 uur nog snel een klassieke Burger gegeten van Wendy's. Hoort er ook bij. Op zich wel grappig om weer een heel ander deel van de VS te hebben gezien, dwars door 100% boerenland rond Cortez. Maar met de iPod over de stereo (super: onze Mazda heeft een AUX-aansluiting!) was dat goed te doen.

Enter Moab, het centrum van outdoor minnend Amerika! Daarover later meer.

Posted by KarenandMartijn 18:29 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Goed dat jullie een hotel hadden geboekt.
Anders hadden jullie buiten moeten slapen? Geen probleem toch bij die temperatuur? En verder... op tijd wat eten!

by martinentoos

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint