A Travellerspoint blog

Moab

sunny 27 °C
View South West USA Trip 2 (2011) on KarenandMartijn's travel map.

Moab..rare naam, maar wel een begrip hier in the States. Als gezegd: outdoorsports minnend Amerika komt hier naartoe om in de buurt te gaan hiken, raften, offroaden, mountainbiken, canyoningen en wat al niet meer. Omgeving van Moab, een groot Canyonland, is vooral bekend vanwege de typische rode rotsen, alles verwijst hier dan ook naar Red Rock. Levendige plaats, leuk divers publiek en een prima temperatuurtje, waarbij het in ieder geval het 's nachts een keer afkoelt. Maar omdat dit zo'n populair oord is zijn de prijzen voor accomodaties dienovereenkomstig: exorbitant hoog.
Als je al iets kunt vinden. Moab is vaak volledig volgeboekt. Wij hadden met pijn en moeite 3 nachten kunnen krijgen in een oude B&B, scoorde erg hoog op Tripadvisor. Bleek mooi oud victoriaans huis, waarin wij de garden cottage hadden, een apart huisje in de prachtige tuin. We waren niet echt tevreden over de eigenaren en de service van ze maar van het ontbijt werd iedere dag iets heel (onamerikaans) bijzonders gemaakt. De man des huizes bleek in een vorig leven (voordat hij deze goudader in Moab had ontdekt) dan ook kok te zijn geweest. Omdat we hier zo'n ontzettend leuke mensen hebben ontmoet kijken we er met heel veel plezier op terug. Veel contact gehad met verschillende Engelse stellen, maar ook met een stel Duitsers, Ieren, Amerikanen, Nieuw-Zeelanders en Belgen. Allemaal stukken ouder dan wij, maar dan ook met des te meer verhalen. Twee Britten uit Yorkshire kwamen al 23 jaar, 2 keer per jaar naar Amerika..die hadden dan ook een hoop te melden. Hij - Bob - vooral tegen mij, het was "Martin" met vet Yorkshire accent voor-en-na, en alles wat ik zei vond hij geweldig. Maar ook met een bejaard stel uit Northampton hebben we veel ervaringen uitgewisseld (en ook hij, Ron, gedroeg zich als een lieve, zorgzame opa voor ons). De Duitsers, die spraken vooral over zichzelf, maar ook dat was nog wel grappig (vooral omdat de man geen woord Engels sprak - dat terwijl ze hier al heel vaak op vakantie waren geweest - gelukkig had zijn vrouw de broek aan dus konden ze zich goed redden.

Ter zake. Donderdag was bestemd voor Canyonlands National Park. Omdat Dead Horse Point State Park daar vlakbij ligt hebben we die ook meegenomen. Deze laatste is vrij klein en dus mooi te combineren. We hebben daar een mooie wandeling gemaakt bovenop de canyon, met als ultieme beloning een spectaculair uitzicht over de kronkelende Colorado en Green River en over het ernaast gelegen Canyonlands. Daarna doorgereden naar Canyonlands. Enorm groot natuurgebied waarbij relatief weinig toegankelijk is: er zijn twee autoroutes (voor normale voertuigen), en die liggen zover uit elkaar dat je voor allebei een dag moet uittrekken. Gekozen voor de dichtsbijzijde, Island in the Sky. Deze voert bovenover de canyons, met ook hier weer spectaculaire vergezichten en uitzichten naar beneden. Twee korte hikes gedaan, en de in het Statepark aangeschafte vers gemaakte sandwiches opgegeten op een prachtige picknick plek. Kampeer- en picknickplekken bouwen, dat kunnen die Amerikanen wel!
's Avonds lekker lang in de tuin gezeten met de drie Engelse - gin and tonic verslaafde - stellen.

Vrijdag de hele dag in Arches NP geweest. Ook weer een erg mooi park (qua aanleg en routes mooier dan Canyonlands waar je meer aan je lot wordt overgelaten). De naam zegt het al: het gaat hier om 'arches', natuurlijk ontstane bogen. Een enorme concentratie aan deze dingen hier, ongelofelijk. Alweer zo'n wonderlijke speling der natuur op het Colorado Plateau, je blijft je hier verbazen.
's Avonds wilden we eigenlijk rustig een blogje tikken of wat lezen..maar we werden alweer uitgenodigd om bij de enorm aardige meneer en mevrouw Martin uit Northampshire te gaan zitten. En dat was maar goed ook, want alweer beregezellig. Na al die in meer of mindere mate onpersoonlijke hotels en motels was deze B&B toch wel een verademing. Je komt uiteraard met veel meer mensen in contact. Hier al helemaal omdat er iedere ochtend om 8 uur ontbijt werd geserveerd in de tuin, 'family style', dus met z'n allen.
Maar ja...ons vertrek uit Moab zaterdag betekende ook dat de vakantie er bijna opzit. Nog 1 B&B en 1 Nationaal Park te gaan.. (plus Vegas natuurlijk)

Posted by KarenandMartijn 21:31 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Bij dezen PROFICIAT voor Karen en een fijne dag gewenst.

Sander & Judith

by Judith

Na een drukke braderiezondag met veel zon genoten van jullie verhaal.Wij willen Karen van harte feliciteren met haar verjaardag vandaag. Lijkt ons heel apart op zo'n prachtige reis samen een feestje te vieren. Geniet er van! Veel liefs!

by Anne-Marie en Frans

WOW!!! Wat een gave reis hebben jullie tot nu toe al gemaakt zeg! Enkele dingen herken ik van toen ik 9jaar was, maar nu borrelt het toch om eens terug te gaan! Veel plezier in Vegas!!!
Groetjes Anki

by Anki

Om te beginnen: Karen, proficiat met je verjaardag!
Jullie hadden een goed logeeradresje uitgezocht daar in Moab. Ziet er op de foto's ook leuk uit en... er waren ook nog leuke mensen, daar!!
Maak er een extra leuke dag van...

by martinentoos

Dankjulliewel voor de felicitaties! :-)

by Karen

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint