A Travellerspoint blog

Las Vegas..the End

sunny 39 °C
View South West USA Trip 2 (2011) on KarenandMartijn's travel map.

Je verjaardag vieren in Vegas dat is andere koek! 's ochtends nog een laatste ontbijt gehad bij Oscar's in Springdale: de berrie pancakes voor Karen en de Flap Jack Sandwich (lees: 2 cheddar cheese pancakes met daar tussenin 3 spiegeleieren plus bacon) voor mij... oef! De bumleberrie pie - het taartje dat we ter ere van de verjaardag wilden kopen - hebben we dus maar wijselijk laten schieten. Na het afscheid van onze gastheer koers gezet richting Vegas. Ditmaal niet voor een lange scenic route gekozen, maar gewoon de interstate 15 opgedraaid om 3 uur later in Vegas aan te komen. Vorige keer al over verbaasd ... terwijl de tomtom nog 40 km aangeeft zie je in de verte al de contouren van Vegas opdoemen. Indrukwekkend gezicht in de verder lege Mojave woestijn.

Überhaupt fijn om te eindigen en niet teveel te hoeven zien en doen, want afgezien van de eerste week Californië is het best druk geweest. Vandaar dit relaxte cadeautje voor onszelf :) Bewust gekozen voor Mandalay Bay een mooi chique resort aan het zuideinde van de Strip. We hadden gevraagd (en betaald :-) !) voor een kamer met uitzicht op de Strip en die hebben we ook gekregen. Omdat we erg vroeg waren met inchecken (het tijdverschil werkte nu weer in ons voordeel) konden we ook nog kiezen en hadden we het geluk dat er nog 1 kamer vrij was op de bovenste verdieping (voor zover het de standaard kamers betreft, vanaf verdieping 35 beginnen de suites). Onze kamer heeft floor-to-ceiling-windows en bevindt zich op de 34e verdieping van het Mandalay. Vanuit ons raam zien we in 1 oogopslag de pyramide en sphinx van het Luxor, de Statue of Liberty, de Empire State en het Chrysler building en de Eiffeltoren ... Niks mis mee dunkt ons! s'avonds als alle lichten aangaan ziet het er nog sprookjesachtiger uit: de doorlopend flashy strip en daarbuiten een zee van lichten.

Prima vermaakt in Vegas. 's Avonds Karen's verjaardag gevierd bij het restaurant 'miX' van de wereldberoemde chef Alain Ducasse. Vonden we allebei behoorlijk spannend. Duurde dan ook een half uur voordat we er ons een beetje op ons gemak voelden. De weg ernaartoe was al bijzonder. miX zit op de bovenste - 64e - verdieping van het ultra chique broertje van Mandalay: THEhotel. Naast het restaurant zit ook nog een exclusieve, en vooral prijzige nachtclub waar we doorheen moesten lopen. Het bijzondere was dat er een speciale glazen lift aan de buitenkant van THEhotel zit, die ineens doorknalt van 0 naar 64. Gewone stervelingen mogen daar niet in, alleen bezoekers met een reservering. Zoals wij :)

miX bleek erg groot en druk restaurant met een enorm bijzondere vormgeving. Beetje intimiderend allemaal, al zeker toen we ook nog eens geplaatst werden in een zogenaamde 'pod seating', een soort van sci-fi cocon. Het bezoek was alleen al de moeite waard om de gang van zaken in zo'n toprestaurant te observeren: het enorme leger aan bedienden, in verschillende gedaanten en rollen. We hadden de mazzel dat in de 'pod' naast ons een of andere hotshot zat (met aanzienlijk jongere deerne aan zijn zijde, dat spreekt) die een nogal intensieve behandeling kreeg, op het walgelijk kruiperige af. Erg interessant om dat waar te nemen. En nog was meneertje kennelijk niet tevreden, waardoor er nog meer volk aan zijn tafel kwam om kennelijke plooien glad te strijken. Mocht blijkbaar niet baten, na het voorgerecht ging Miss Golddigger routineus van tafel (haar neus 'poederen'?) en maakte meneer na nog een paar gesprekken de rekening in orde waarna ook hij vertrok met - zo te zien - het hoofdgerecht in doosjes. Wonderlijke gang van zaken..jammer genoeg konden we niet horen wat nu het probleem was. Wel hoorden we onze ober tegen een ander zeggen: "that means we're gonna get our asses kicked".
Maar goed, er werd (door ons) in ieder geval ook gewoon gegeten en gedronken. Dat drinken was nog lastig, de wijnkaart was absurd lang en ik moest heel wat bladzijden overslaan om iets te vinden dat betaald kan worden van een karig ambtenarensalarisje.. De prijzen liepen tot 3.500 dollar. Absurd. Heeft niks meer met smaak en kwaliteit te maken maar puur met status. Toch nog een soepele Côte du Rhone kunnen vinden en ook met de menukaart hadden we geen probleem: Karen ging uiteraard voor lam (butternut squash soep vooraf) en ik voor eend (met daarvoor een ordinaire maar zalige charcuterie sampler). Allemaal erg lekker, en wat vooral ook fijn was: eindelijk eens op een plek waar je de tijd mocht nemen, een zeldzaamheid in culinair Amerika. Na afloop op het buitenterras 64 hoog nog even van het uitzicht genoten.

Daarna dachten we nog 'even' naar het fonteinenspektal bij het Bellagio te kunnen gaan kijken maar dat was een misrekening. De afstanden op de Strip waren toch groter dan in onze herinnering.. Helemaal kapot kwamen we daar aan, ook al omdat het hier om 10 uur 's avonds nog boven de dertig graden is. Dinsdag en woensdag die hotels aan de zuidkant bezocht die we de vorige keer hadden gemist: Luxor (niks aan!), Monte Carlo (tegenvaller), New York New York (vooral van de buitenkant geweldig), Paris Las Vegas (Verrassend mooi en leuk), Bellagio (wat meer echte chique) en de allernieuwste aanwinsten Aria en Cosmopolitan. Deze zijn erg mooi, strak en modern, maar contrasteren wel erg met de kermisaanpak van de rest. O ja, in het gigantische MGM hebben we niet alleen de daar aanwezige leeuwen (!) bezocht, maar ook het CBS Television City Research Center. CBS heeft hier 4 zaaltjes waar nog niet eerder uitgezonden programma's worden getoond en die je dan moet beoordelen. Je kunt je dan inschrijven voor een sessie, maar je weet niet welke je te zien krijgt. We hoopten natuurlijk op een Dexter, of iets anders nieuws maar helaas: het werd een ruwe nieuwe aflevering van een bestaande slappe amerikaanse comedy: How I Met Your Mother. Gaat er behoorlijk serieus aan toe, je moet continu met je hand aan een draaiknop zitten en door de hele aflevering heen bewegen. In ons geval voornamelijk naar links :)

Sommige hotels in Vegas staan bekend om hun kwalitatief hoogstaande en copieuze buffetten. Woensdagavond gekozen voor die van Cosmopolitan die momenteel de lijst schijnt aan te voeren: the Wicked Spoon. Hier veel bijzondere kleine gerechtjes, apart gepresenteerd. Good stuff! Dinsdag hadden we in plaats van uitgebreid dineren gekozen voor de buffetlunch van Paris Las Vegas. Gezeten op een 'Frans' plein kon je hier langs verschillende gebouwtjes lopen die allemaal een eigen Franse streek vertegenwoordigden. Minder verfijnd dan de Cosmo, maar erg lekker. Vooral de deserts van Le Boulangerie, zalig!
Woensdag nog even een verplicht bezoek afgelegd aan the Cabo Wabo. Dit is een drank- en eettent van rockheld Sammy Hagar. Had al gelezen dat deze versie (hij heeft er nog 2) tegenvalt. Logisch, hij maakt onderdeel uit van het lelijk schreeuwerige Planet Hollywood complex. Wel een lekkere grote 'Wabonita' gedronken: Sammy's versie van een Margarita, gemaakt van zijn eigen Cabo Wabo label tequila. Pluspunt: dit is een van de zeldzame terrassen aan de Strip.

Ach, wat moet je ook met een terras als je in je eigen hotel een heus strand ter beschikking hebt. Waanzinnig, Mandalay heeft een flink stuk strand achterom liggen, prachtig ingericht, met verschillende zwembaden. De grootste creëert iedere minuut een flinke golfslag, erg lekker als je je daarop laat meeliften. Grappig ook weer om te zien hoe volwassen Amerikanen deze speeltuin ervaren. Wanneer er een golf kwam klonk het: "come to daddy". Hilarisch :) Verder is er nog een 'lazy river' waarin je je relaxt kunt laten meestromen. En dat allemaal tegen het geweldige uitzicht van het (in onze ogen) prachtige Mandalay Hotel. Je moet natuurlijk wel even je ratio afschakelen als je hier, of op welke plek dan ook in Vegas bent want deze stad is natuurlijk een ecologische ramp. Maar als je er dan toch bent...

Posted by KarenandMartijn 06:04 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Mooi (laatste?) reisverslag! We hebben ook hiervan weer genoten !
We hebben een aardig beeld gekregen, wat jullie daar allemaal hebben gezien en meegemaakt.

by martinentoos

Wat een verhalen! Geweldig. Ik ga nu de foto's zoeken.

by Guus

Hai Guus, foto's laten nog even op zich wachten .. Maar komen d'r aan :-) En een uitgebreide selectie volgt ook nog op flickr!

by Karen

Doe maar rustig aan. Geniet maar eerst.

by Guus

Ook wij weer genoten van verslag Las Vegas. Alsof we het zelf mee beleefden. Om het compleet te maken nu nog het reisverslag!

by Anne-Marie en Frans

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint