A Travellerspoint blog

Goodbye Ocean

sunny 40 °C
View South West USA Trip 2 (2011) on KarenandMartijn's travel map.

..enter the desert. Maar niet voordat we de laatste ochtend in Santa Monica nog even goed besteed hebben. Vroeg opgestaan (dat doen we al de hele week, meestal voor 7 uur!) en snel een heerlijke Macchiato en croissant besteld bij Amelia's. Meteen flink doorgestapt naar Venice. Deze strandplaats ligt aaneengesloten aan Santa Monica, maar het verschil kan niet groter zijn. Venice is het (zeer) alternatieve, nogal sleazy broertje van de grotere noorderbuur. Hier is de counter culture van de sixties terug van nooit weggeweest. Langs het strand tref je kilometers lang een mengelmoes aan van types, van oude hippies, straatartiesten, muzikanten, kunstenaars..veelal van het euh.. mobiele type. Zwervers, maar dan niet van de klassieke snit, vrije types die kiezen voor deze levensstijl. Wat het bijzonder maakt is dat niets aan Venice Beach gestileerd of nep is. Dus geen Aziatische verkopers die allerlei Chinese rotzooi verkopen, geen winkel- of horecaketens die de boel boel eenvormig maken. Wij waren blij dat we uiteindelijk voor het wat meer 'upmarket' Santa Monica hebben gekozen in plaats van het wat vunzige Venice, maar indrukwekkend was het zeker. Trouwens, Venice is meer dan de boardwalk. Wanneer je de stad verder inloopt kom je prachtige grote huizen tegen (er wonen hier ook nogal wat beroemdheden, zij het lang niet zoveel als in Santa Monica), en loop je ineens zomaar tegen een paar prachtige kanaaltjes aan. Hieraan dankt Venice dan ook haar naam. Van origine is deze stad gebaseerd geweest op het Italiaanse Venetië. De meeste kanalen zijn gedempt, maar de resterende 5 zijn echt prachtig.
En daarmee kwam een einde aan het ultieme Californië gevoel. Of beter: stereoype Californië gevoel. Make no Mistake, deze staat mag dan bekend staan om haar rijke en sublieme kustlijn..het merendeel van deze welvarende staat bestaat uit woestijn. De meeste onherbergzaam..een ander deel zwaar onder handen genomen. Zoals Palm Springs, de volgende stop.

Het duurt zo'n anderhalf uur voordat je Los Angeles helemaal uit bent (let wel: op snelwegniveau!), en na totaal dik 2 uur kwamen we in Palm Springs aan. Het uitstapmoment zullen we niet snel vergeten: alsof er een dikke, gruwelijk hete deken over je wordt gegooid. We wisten het nog van de vorige keer, toen we iets verderop in de Coachella Valley zaten..maar het is een hitte die je je moeilijk voor kunt stellen. Waren vergeten hoe heftig het hier kan zijn in de zomer. Gortdroge hitte, en een felle zon die letterlijk pijn doet. Om die reden het programma van de volgende dag maar aangepast cq gecancelled: wandelen in de Indian Canyons, hier vlakbij. Wel erg blij met de hotelkeuze middenin Downtown. Mooie grote kamer, met keuken en fijne art deco badkamer. De eigenaren zijn nogal design liefhebbers, en dat laten ze blijken. Heeft Tripadvisor ons toch mooi weer goed geholpen.

Gekozen om zaterdag al heel vroeg naar Joshua Tree National Park te rijden, zodat we daar ruim voor de ergste hitte zouden zijn. Sowieso is een groot deel van Joshua Tree NP zogenaamde High Desert, scheelt minimaal 5 graden met de temperaturen die er in de vallei heersen. Bleek goede keuze. Temperatuur was uiteindelijk wel midden dertig, maar het was goed te doen. We hadden ons bij een ranger van het park goed laten adviseren over welke korte wandelingen we konden doen, en we hebben ze ook allemaal gedaan. Steeds maximaal een uur uit de auto, en daarna weer snel de weg op met de airco aan. En drinken..heel veel drinken. Joshua Tree is een erg gaaf en heel divers woestijngebied (hier komen 2 systemen samen: het hoger gelegen Mojave, en de lagere Colorado desert), met goede wegen en een aantal verrassend mooie wandelingen. Op een van die kleine wandelingen eventjes de weg kwijtgeraakt..dan besef je pas wat een klein foutje voor grote gevolgen kan hebben. Je moet er niet aan denken om hier verdwaald te raken. Niet alleen stikt het hier van de ratelslangen, de hitte en de onvoorstelbare omvang maken het levensgevaarlijk. Gelukkig kunnen wij het nog navertellen :)

Over het verrassend leuke Palm Springs de volgende keer meer.

Posted by KarenandMartijn 21:19 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

We genieten iedere dag van jullie belevenissen. Wij kennen ratelslangen alleen uit de cowboyfilms van vroeger. Ma zegt dat jullie goed op jullie zelf moeten passen! Tot het verslag van morgen!

by kirkuul

Wij gaan helemaal mee in voorgaande "comment"! Dus goed uitkijken! Maar dat doen jullie al....!

by martinentoos

Ja, er kruipt en krioelt hier vanalles! Gelukkig nog niet veel van gezien. Alleen een enorme kakkerlak op de dag van aankomst op onze verder ultra cleane hotelkamer. Stak nog al af tegen de rest van het design.

by Karen

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint