A Travellerspoint blog

Beach life

sunny 32 °C
View South West USA Trip 2 (2011) on KarenandMartijn's travel map.

Woensdag is de dag van de 1van de 4 Farmer's Markets in Santa Monica, de grootste in hartje centrum. Latte to go meegenomen bij 'onze' Amelia's, en te voet naar de markt gegaan. Op deze manier weer een ander stuk van deze stad kunnen ontdekken. 95% van de kraampjes bestond uit groente en fruit, de een nog smakelijker dan de ander. Het is echt een markt van de locals, eentje dus waar vooral veel gekocht wordt (niet in de laatste plaats door de chefs van de plaatselijke restaurants), en geen touristische kijkmarkt. Fascinerend hoe gek de mensen hier zijn op gezond en smakelijk voedsel.
In de buurt perfect gepocheerde eieren gegeven bij Monsieur Marcel. Daarna op het strand fietsen gehuurd voor het hoofddoel van vandaag: het Los Angeles Beach Bike Path, dat vanaf de stranden ten noorden van Santa Monica helemaal doorgaat tot aan Torrance Beach in het zuiden, dik 20 mijl ver. Dat was nog een hele middag flink doortrappen, om nog maar een gedeelte van alle stranden gedaan te hebben. Uiteindelijk gekomen tot aan het chique Manhattan Beach, "home of Beach Volleyball" zoals ze zichzelf noemt. Daar in de Rock 'n Fish onder het muzikale genot van oa Rush (waarom zou je ook geen goede muziek kunnen draaien in een restaurant!) de lekkerste BLT ooit gegeten, met ook hier een verkwikkende pint Stella Artois. Erg fijn dat je hier op zoveel plekken het lekkerste Belgische pils kunt krijgen. Het inferieure Heineken is bijna verdrongen. Voordat mensen nu denken dat we zoveel drinken, even een korte uitleg: een pint (een goede halve liter) wordt hier gezien als een kleintje pils. Royale porties..ook zoiets heerlijks aan dit land.
Maar goed, met het bier in de benen moesten we weer flink aan de bak om de fietsen überhaupt voor sluitingstijd in te leveren. Jammer genoeg geen tijd meer om wat uitgebreider rond te gaan kijken in het fascinerende Venice, ons alternatieve buurstadje. Vooral bekend om de lange boardwalk, een lange freakshow van mensen die zich graag willen laten zien en horen. Mengeling van zwervers, (stok)oude hippies, klaplopers, kunstenaars, straatartiesten, maar ook de spot waar mensen komen om hun gespierde torso's te tonen. Non-conformistisch, maar niet op een gemaakte manier. Daardoor ook beetje viezig..zeker als je uit het toch wat 'betere' Santa Monica komt :) Dit is voor LA wat het Haight-Ashbury district is (of was) voor San Francisco, de bakermat van de culturele revolutie van de sixties. Fascinerend.

's Avonds nog een uurtje naar het heerlijke voetgangersgebied gegaan rondom het levendige Third Street. Mooie winkels (die lang open zijn), oogverblindend mooie Art Deco bioscopen, veel gezellige horeca en zeldzaam goede straatmuzikanten..dit stuk van de stad bruist.

Posted by KarenandMartijn 15:43 Archived in USA Comments (6)

Hopping LA

sunny 33 °C
View South West USA Trip 2 (2011) on KarenandMartijn's travel map.

Hopping on en Hopping off..dat was althans de bedoeling van onze dag met de alom bekende rode toeristenbus. Kwam niet helemaal uit de verf. De dag heerlijk begonnen met een Macchiato bij onze buren, koffiebar Amelia's . De breakfastsandwich die we erbij bestelden was er weer een van het onvervalsbare (en kennelijk onontkoombare) Amerikaanse soort: met veel gesmolten kaas. Moesten we maar beter 's middags gaan compenseren met iets lichts.. Lekker langs het om 10 uur nog praktisch lege strand naar de beginhalte gelopen aan de pier. De bus opgehopt en ons lekker laten rijden door erg mooie delen van Santa Monica, langs het nóg chiquere Brentwood en via Westwood (het gebied van de universiteit UCLA) doorgereden naar Beverly Hills. Hier is de overstap van de gele naar de rode lijn, die verder Beverly Hills verkent en uitgebreid door Hollywood tourt. Op Farmer's Market uitgestapt en rustig wat geslenterd over deze geweldige markt. Hier geluncht met een grote bak fruit. Ook het mooie winkelgebied The Grove bekeken. Ondertussen was het vreselijk heet..een eind in de dertig graden. Opvallend groot verschil met Santa Monica, waar het meestal zomaar 10 graden koeler is dan in de rest van LA.
De bustocht verder vervolgd door Hollywood via Melrose Avenue, langs oa de Paramount Studios, Sunset Strip en eindigend op Hollywood Boulevard bij het bekende Chinese Theatre, aan de Walk of Fame. Vanuit het winkelcentrum rondom het Kodak Theatre (van de Oscaruitreiking) heb je een mooie doorkijk op het iconische Hollywood teken in de Hollywood Hills. Maar o wat was het heet...
Deze dag wilden we heel graag naar Amoeba Music gaan, de beste platenzaak ter wereld. Overal sluiten de grote platenwinkels, maar Amoeba houdt stand. Sowieso speelt muziek in de VS een veel grotere rol dan in Europa. De vorige keer hebben we een Amoebe ervaren in San Fransisco, dat was al fantastisch. Maar de LA versie schijnt die nog te overtreffen. Maar damn..we hebben 'm gemist! Niet goed getimed waar uit te stappen.. En uiteindelijk duurden de rondes van iedere afzonderlijke lijn zo lang, dat we maar op het laatste nippertje überhaupt de laatste lijn terug naar Santa Monica konden halen. Betekende ook dat we de derde lijn - Downtown - niet meer hebben kunnen halen. Achteraf gezien blijkt het praktisch onmogelijk om alle drie de lijnen binnen één dag te doen, zover ligt alles uitelkaar, zo groot is ieder afzonderlijk deel van LA. Ach ja, gewoon accepteren dat we niet alles kunnen zien. Die pretentie moet je in Los Angeles ook absoluut niet willen hebben. Of je moet hier een paar maanden verblijven. Zou bepaald geen straf zijn, zeker niet met uitvalsbasis Santa Monica :)
's Avonds nog een lekkere pint Stella gedronken in Finn McCool's..ideaal gesitueerd tegenover ons motel. Ook hier weer, als zo vaak in de VS, door wildvreemden aangesproken. Amies zijn zo heerlijk ongegeneerd open, maar ook erg oprecht geïnteresseerd.

Posted by KarenandMartijn 22:30 Archived in USA Comments (2)

Here we go!

sunny 26 °C
View South West USA Trip 2 (2011) on KarenandMartijn's travel map.

De idee van 11 uur vliegen, een boel tijdverschil en vooral 'aanreisstress' maakten dat we zondagmiddag alvast naar een hotel in de buurt van Schiphol zijn gereden. Bleek een schot in de roos. Ideaal hotel, strakschone kamers, en voorzien van een eigen shuttlebus naar het vliegveld, werkte perfect. Heerlijk ontspannen, lekker geslapen en 's morgens zorgde het busje ervoor dat we een kwartier later voor de deur van Schiphol werden afgezet.
Daar gelijk al aan celebrity spotting gedaan: Edgar Davids had kennelijk ook vliegplannen die ochtend. Hoop stiekem nog op een ander kaliber celebrity hier in LA. Want Los Angeles is waar we nu zijn. Eindelijk! Want oei, wat kan lang vliegen toch vermoeiend zijn, althans in economy class (een klasse waar we ons maar moeten bij neerleggen..helaas). Gelukkig hadden we deze keer wel een persoonlijk entertainment scherm in de stoel. Al zouden we dat graag willen inruilen voor meer ruimte, want dat blijft toch de bottleneck op lange vluchten.
Anyway, tegen 12 uur LA-tijd zette KLM piloot Molenaar (waarom noemen piloten zich trouwens alleen maar bij hun achternaam? Status?) de werkelijk perfect uitgevoerde landing in. Knap hoe je een 747-kist zo geruisloos aan de grond kunt zetten. Daarna snel met de shuttlebus naar de megaparking van Hertz. Daar voor de zekerheid - en omdat ik stiekem toch wel een grotere bak met dito motor wilde rijden - toch maar een upgrade gedaan naar een hagelnieuwe Mazda 6 V6. Koers gezet naar onze habitat Santa Monica waar we rond drie uur aankwamen. Topmotelletje op Mainstreet, in hartje downtown Santa Monica.
We waren al vanaf 6 uur op, en in Nederlandse tijd was het nu middernacht. Maar ja, nu aan die slaap toegeven zou waarschijnlijk betekenen een stevige jetlag de komende dagen. Sowieso was het erg aantrekkelijk om vanuit ons Seashore Motel effekes naar het strand en richting Pier te lopen. Viel bepaald niet tegen. Goed te begrijpen waarom deze plaats met deze megastranden zo populair is. Dit is echt het stereotype plaatje van Californië: zon, zee, strand, mooie mensen die aan het joggen/fietsen/beachvolleyballen/touwklimmen/rekken/skaten/etc zijn. Dit alles onder het deskundige toezicht van de alom aanwezige Santa Monica 'Bay Watch'. Nog eventjes over de pier gelopen. Dit is feitelijk een grote kermis, maar veel minder schreeuwerig en lelijk dan we gedacht hadden. überhaupt, ook toen we in de namiddag nog verder downtown gingen verkennen bleek Santa Monica een bijzonder smaakvolle, plezierige stad te zijn. Dit deel van de megastad L.A. is alvast helemaal goedgekeurd!
Vandaag staat een globale verkenning van Los Angeles op het programma. Vlakbij ons motel is een halte van een hop-on-hop-off bus. Denk dat het anders onmogelijk om een beeld van deze absurd grote stad te krijgen. Niet voor niets dat deze bustour niet uit 1 maar uit 3 rondes bestaat.

Posted by KarenandMartijn 07:07 Archived in USA Tagged los_angeles santa_monica Comments (6)

Countdown

IMG_0515.jpg

Al maanden in ons hoofd, maar nu kunnen we Los Angeles toch al bijna aanraken. Fijne kriebels.
Als je op de kaart kijkt lijkt de bestemming op de vorige, twee jaar geleden. Maar wanneer je inzoomt kom je toch op hele andere gebieden uit. En omdat we de ervaringen van de vorige trip in deze reis meenemen blijven we langer, maken we minder stops, en gaan we meer wandelen in plaats van autorijden. Nou ja, dat laatste gebeurt nog genoeg, dat maakt reizen in de VS net zo gaaf.

Los Angeles, daar zijn we de vorige keer alleen maar doorheen gereden. Nu blijven we daar 4 heerlijke stereotype Californische dagen in Baywatch Village: Santa Monica. Daarna gaan we de Coachella vallei in, de droge hitte van de woestijn, het mondaine Palm Springs. Joshua Tree NP staat deze keer wel op het programma. Dan door richting Mexicaanse grens, Yuma. Next stop: Tucson, verwachten we veel van. Saguaro NP staat oa in de planning daar. Phoenix (meer specifiek Scottsdale) doen we daarna aan. Megastad midden in de woestijn, hebben we we de vorige keer nauwelijks iets van gezien. We hopen nabij Scottsdale een rondleiding te mogen krijgen in het beroemde Frank Lloyd Wright-huis Taliesin West.

Dan verder noordwaarts richting Utah, voor een flinke portie Nationale Parken. In anderhalve week 'doen' we achtereenvolgens Antelope Canyon, Monument Valley, Arches, Canyonlands en Zion, met overal ruim de tijd om flink te gaan wandelen.
Na al die activiteiten kunnen we heerlijk gaan uitrusten in Las Vegas, in een van de tophotels aan de strip: Mandalay bay, een monsterlijk groot resort, incl. 4.5 hectare strand. Zo eindigen we toch een beetje als we zijn begonnen. Maar gelukkig duurt het nog wel even voordat we zover zijn.

Het aftellen is begonnen..

Posted by KarenandMartijn 22:16 Archived in Netherlands Comments (0)

(Entries 11 - 14 of 14) « Page 1 2 [3]